kinderboek – coming soon…

Toen ik startte met mijn MBO opleiding, had ik een droom. Ooit een kinderboek illustreren en uitbrengen. Als klein meisje waren kinderboeken mijn wereld om in weg te duiken. De mooie plaatjes zogen mij helemaal in het boek. Er ontstond dan een wereld vol fantasie waar niets te gek was.

En nog steeds heb ik een zwak voor kinderboeken. Soms kan ik ze niet achter laten in de boekhandel. Dan moeten ze met mij mee naar huis. Eenmaal thuis kruip ik in een heerlijke stoel, thee bij de hand en het boek op schoot. Dan kan ik genieten als het mooi is vormgegeven, aandacht is gestoken in de illustraties en het geheel mijn aandacht even helemaal op slokt.

Stukje bij beetje begint het prentenboek, waar ik samen met Kusje op je hart mee bezig ben, vorm te krijgen. Het verhaal ligt er al en het storyboard was vorig jaar zomer af. Op dit moment ben ik bezig met de schetsen om te zetten in illustraties voor het boek. Alles met de hand. Met waterverf. Een giga klus, maar daardoor krijgt het ook een uniek karakter. Het leeuwtje speelt de hoofdrol, maar er komen een aantal diertjes bij.

Ik nemen jullie een beetje mee achter de schermen bij het ontstaan van dit prentenboek, elke scène die getekend wordt is een stapje dichterbij de lancering! Ik kan niet wachten tot ik het eindresultaat kan laten zien.

Voor nu moeten jullie het doen met deze snippertjes. Gemeen hé!

Wil je op de hoogte blijven van het kinderboek of wil je nog meer snippers langs zien komen? Volg mij dan op Instagram. Daar laat ik in mijn stories regelmatig kleine snippertjes zien als ik bezig ben.

Of bekijk ander werk wat ik heb gemaakt in samenwerking met Kusje op je hart!